Seksueel gefrustreerd

Pfff, ik kan hem wel achter het behang plakken deze dagen. Hij loopt de hele dag te zeuren, te druppen. Hij eet niet, loopt overal aan te snuffen en pakt elke kussen die hij maar pakken kan om op te rijden. Marley is toch meer een vent dan we dachten, zeker nu er een loops teefje in de buurt loopt.

Gisteravond was ik met Marley aan het wandelen toen hij mij zowat over het hondenveldje heen trok in de richting van een klein pittig hondje. "Pas op hoor, ze is loops!" zei een oude man. Een vrouw die ik wel vaker zie lopen met haar witte labrador sprak mij aan en vroeg wat er met Marley aan de hand was. Ik gaf aan dat ik dacht dat hij last heeft van het loopse hondje. "Heeft die zijn ballen nog?" Ik antwoorde met een ja en legde uit dat wij hebben gehoord dat een hond zijn gedrag heel erg kan veranderen als je hem laat castreren. Deze vrouw is in het dagelijks leven trainer van blinde geleidenhonden. Haar eigen hond is een afgekeurde geleidenhond. Ik vond haar band met haar hond altijd al zo bijzonder. Als je deze twee tegen komt zie je haar vrolijk kletsend tegen Beer, de witte labrador. Zij raadde echter wel aan om een hond te laten castreren. Iets waar ik het echt mee eens ben na het geboen op de vloer waar alle groene druppels zijn ingedroogd. Of na een dagje vrij samen met een zeurende Marley die werkelijk het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Dan te bedenken dat ik toch echt veel geduld heb. De trainster lachte. Ze herkende mijn frustratie. "Als je vriend thuis komt is het zeker minder?" Wederom antwoorde ik verbaasd met een 'ja!'. Blijkt dat honden in deze gefrustreerde periode erg opkijken tegen hun Alfa man in huis. Deze bezit tevens de testosteron die Marley nu gek maakt.

Seksueel gefrustreerd is Marley. Eigenlijk is het wel zielig want het geeft hem ook niet veel rust. Een teefje is drie weken loops, dus nog anderhalve week te gaan. Wanneer het bij mij de spuigaten uitloopt schreeuw ik tegen Marley, "Als je nu niet ophoudt laten we je ballen eraf halen!" Vervolgens zie ik Marley en Michael met grote ogen naar mij kijken. "Nee hoor Marley" hoor ik Michael zeggen. Ik maak een knipbeweging met mijn vingers en Michael kijkt alsof de procedure bij hem wordt uitgevoerd. Wat moeten we toch doen, ik ben voor, Michael is tegen puur omdat hij Marley leuk vind zoals hij nu is. De trainster gaf ons beide gelijk. Ze zegt "Of je zet even door en reageert niet op het gezeur. Of je laat het 'zaakje' weg halen, het is zo gepiept!" Ze is overigens wel voorstander om een hond eerst volwassen te laten worden. Dat is blijkbaar tussen de twee en een half en drie jaar bij labradors. ZOOOO LANG NOG!!! Vanmorgen had meneer de hele gang onder gepiest, geen idee of het territoriumdrang is, een bende was het wel. Ik hoop dat de oude man snel zijn teefje laat steriliseren want anders is het voor Marley 'Knip, knip!'

Lees 1203 keer

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.