Kindercamping Jan Klaassen Dromenland

Instagram is toch echt een tof medium. Een paar weken terug poste ik een open vraag of mensen tips hadden voor een originele gekke slaapplek voor een overnachting met kinderen. Eén van de suggesties was Jan Klaassen Dromenland. Hoewel ik echt weinig tot nooit een review schrijf, maar gister veel enthousiaste vragen kreeg via IG. Maak ik toch even een kleine review van deze te gekke plek.

Omdat wij eigenlijk vanaf januari al op zoek waren naar een aannemer die ons huis wilde verbouwen en wij eigenlijk stiekem hoopte dat de verbouwing al achter de rug zou zijn. Hebben wij ervoor gekozen deze zomer geen vakantie in het buitenland te doen. Toen we eindelijk een aannemer gevonden hadden die aan de slag kon bleek hij pas plek te hebben per oktober. Crap, hadden we toch een vakantie kunnen boeken. Uiteindelijk was alles vol of niet normaal zo duur. We hebben nog een weekje Limburg op de kop kunnen tikken waar we volgende week heen gaan. De kids hebben een bucketlist gemaakt van leuke dingen die ze willen doen en wij komen onze vrije dagen zo wel door. Eén van mijn bucketlist dingen was een nachtje weg met het gezin. We keken voor Disney maar voor die prijzen kan je all-in naar Turkije. Wat een geld! Dus ik heb mijn IG 'vrienden' gevraagd of ze tips hadden. Jan Klaassen Dromenland een boerderij camping was één van de suggesties. Op deze camping kan je slapen in gekke voertuigen of in bijzondere slaapplekken. In een boot, brandweerwagen, tipi, boomhut, Yurt, pipowagen en een helikopter. Die laatste was de voorkeur van de kids. Snap ik wel.

Ik heb de camping gebeld en aangegeven dat we deze week vrij hebben en we een nachtje willen komen. Welke dag maakt wat ons betreft niet uit. Tot onze grote vreugde was de helikopter zelfs nog vrij. Yessss!! riepen de oudste twee hier.

Daar gingen we gister. Allemaal een koffertje met spullen voor een nachtje weg mee, richting Braamt in de Achterhoek. Klein uurtje rechtdoor tuffen op de snelweg, bij afslag Doetichem eraf en de weilanden in. Daar lag tussen de velden waar de koeien liepen te grazen een klein kleurrijk stuk grond waar allemaal grote voertuigen op stonden om in te logeren. Een grote aula erbij en overal kindvriendelijke ruimtes en speeltoestellen eromheen. We kregen een uitleg over de camping en de helikopter. Op ons stukje grond stond een klein hokje met toilet en douche. Elk voertuig heeft zijn eigen sanitair, halleluja. Back to basic met een klein beetje privacy.

Eigenlijk hadden de kinderen de hele dag genoeg aan alleen de 'chopper' en alle speelruimte van de camping (lees onbeperkt gebruik maken van skelters op het terrein). Maar we kregen ook een VIP pas voor het speelpark Het land van Jan Klaassen. Door de sluiproute met struikrovertjes was het zo'n 300 meter lopen. Een tikkie verwend riepen Michael en ik dat het niet echt een pretpark is. Het is eigenlijk een mega speeltuin. Waarin zich een treintje bevindt, een water plaats, een binnen krijspaleis en een theater waar drie keer per dag een poppenkast wordt gehouden. Maar de kinderen vonden het tof! Rondrennen, klimmen, in het treintje en daarna vermoeid naar het poppen theater. We gingen nog even terug naar de camping waar de kids weer de helikopter indoken en wij in het zonnetje wat dronken. 

Wederom via instagram kregen we het advies te gaan eten aan het water in een Landal park wat echt op vijf minuten afstand was. Daar konden de kinderen spelen, schminken en bij het Bollo buffet hun bordje en buiken vullen. Daarna snel terug want er was nog een activiteit op de camping. Alle kinderen (stuk of 25) verzamelde rond de vuur ton en kregen een lange spies om marsmellows te bakken. Daarna klonk het alarm, de brandweer kwam er aan. Met een grote blusser mochten alle kinderen om de beurt proberen het vuur te doven. In het warme avond zonnetje speelden de kids heerlijk buiten op hun blote voeten die ondertussen zwart waren, op de achtergrond hoor je loeiende koeien. Al snel gaven ze zelf aan dat ze wilde slapen in de Helikopter. Dus snel douchen en in je camping outfit nog even buiten wachten tot je kleine broertje slaapt. 

De nacht was best wel koud, kouder dan wij verwacht hadden. Eigenlijk is de Helikopter voor vier personen en zou er een camping bedje in mogen. Maar dat leek ons niet nodig. Het tweepersoonsbed was super groot en groot genoeg voor de drie kids. Dus wij kropen in de kinderbedden. Geen goed idee. Wij hadden prima met een kind in de kingsize bed gekund. Mex hoorde de kraai bij de boerderij kraaien rond zes uur dus iedereen was wakker. Kapottttt! 

Bij de overnachting hoorde ook ontbijt in het grote gebouw. Geen luxe buffet, maar wel lekker. Pannenkoeken, vers gebakken eieren, pistoletjes, bolletjes en croissantjes. Met een kop koffie/thee, sinasappelsap en melk was het een klassiek kampeer ontbijtje. We moesten er om tien uur uit dus de kids konden nog even spelen in de cockpit in een pilotenpak met de VR bril. "Ga ik echt vliegen mama?" vroeg Morris met grote ogen. We hadden nog de hele dag de speeltuin in gekund. Maar zodra de motor van de auto startte lagen ze alledrie te slapen. Dus lekker naar huis.

Echt een aanrader dit. Doordat het echt heel kleinschalig is voelt het heel rustig voor ouders en super fijn voor de kinderen. Er is overal aan gedacht voor de kids en met recht dus een kindercamping. Zoek je dus een leuke overnachting kijk eens bij Jan Klaassen Dromeland. Thanks voor de tip via Instagram! Die ga ik vaker gebruiken.

Check mijn Instagram voor filmpjes in de hoogtepunten of zie de foto's op facebook. Via deze link kom je op de site van de camping!

Lees 221 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.