Pedagogische weetjes voor het Schminken van kids!

1 Reactie Kinder Grime

Er zijn een aantal basisregels als je kinderen gaat Schminken.
Het is verstandig om kinderen onder de 3 jaar niet te schminken. Veel ouders weten van hun kinderen niet of ze al allergien hebben. Daarmee bedoel ik dat een jong kindje nog niet in aanraking is gekomen met veel verschillende soorten stoffen (kleurstof, aarbei,noten etc.). Als een kind kleurstof allergie heeft kan het NIET tegen schmink.

Jonge kinderen hebben vaak een gevoelige huid. Schmink jeukt en kan een schrale huid geven. De belangrijkste reden is dat kleine kinderen onder de 3 jaar niet lang stil kunnen zitten.

Bij het jongste kindje in het gezin waar ik werk heb ik een clowntje geschminkt. Vooral het voelen van een kwast op haar gezicht en het bewust worden van je spiegelbeeld is erg leuk.
Ik heb een grote spiegel voor haar gezet en heb eerst met een kwast haar neus rood gemaakt. Dit was natuurlijk al erg interessant. Ze probeerde scheel te kijken om te zien of dit nu wel echt haar neus was. Vol belangstelling keek ze naar haar spiegelbeeld. Het tekenen van de zonnetje voelt grappig, het kriebelt. Dit meisje is 1 1/2 jaar. Het voelen en bewust worden van haar eigen ik staat centraal in haar levensfase.
Hier zie je het resultaat:

De oudste is 3 jaar. Kinderen van drie jaar hebben een grote fantasie. Teken een rode stip op hun neus en ze zijn een clown. Een zwarte stip met zes snorharen en ze zijn een poes. Een zwart oog en stoppels en ze zijn een piraat. Bij de oudste heb ik een lieveheersbeestje getekend. (foto komt nog) Dit vond ze prachtig, helemaal toen ik het afmaakte met glitters. Het probleem was alleen wel dat het er niet meer af mocht. De hele middag was ze een vliegend object in de woonkamer. Dat is ook meteen een tip die ik kan mee geven. Wanneer een een jongen of meisje boven de drie jaar schminkt in een karakter bijvoorbeeld een tijger, zullen ze dit ook zijn tot de schmink eraf is. Heb je zin in een rustige middag, schmink dan niet!

Gedetailleerd schminken met schaduw, overlopende kleuren en indrukwekkende tekeningen zijn interessant vanaf 7 jaar. Dan komen de spidermannen, prinsessen en zombies tevoorschijn.
Het is dus zeker belangrijk om rekening te houden met wat je aanbied aan een kind als je schminkt!

Lees 1605 keer

1 Reactie

  • Marloes
    Marloes woensdag 18 juli 2012 09:53 Reactielink

    aaaah.... en dan staat mn meissie er ook nog op.... lieieieff...

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.