Mijn man is travestiet!

3 reacties Liefde

Dit was de oorspronkelijke titel van het artikel waar Michael en ik vandaag een fotoshoot en interview voor hebben gedaan. Het blad VROUW heeft via de blog 'Down daten', Michael en mij uitgenodigd voor een interview. Marjolein had mijn stukje gelezen, nadat ze was gaan googelen op het woord downdaten. Blijkbaar is dit een hot topic en daarom werd het koninginnedag artikel van travesty veranderd in 'Mijn prins op het witte paard!'.

 Nadat ik Marjolein haar reactie had gelezen op mijn blog heb ik direct overlegd met Michael wat hij ervan vond. Natuurlijk is dit niets voor hem, maar hij weet dat ik dit heel erg leuk vind en stemde hier mee in. Ik ben volgens hem de aankomende vijf jaar alleen wel voorzien van alle romantiek. Halvewege ons mail contact werd ons verteld dat de fotoshoot niet alleen met ons twee zou zijn, er zou ook een wit paard aan te pas komen. 'Oh nee' , dacht ik. Straks moet hij ook nog in zon velours blauwen lakeien pakje met pofbroek op het paard. Ik mailde dat ik hem dat niet wilde aan doen. Ik kreeg als antwoord terug dat we géén carnavals shoot zouden doen. Gelukkig...


Vandaag werden we om twaalf uur verwacht in Uithoorn bij een koetsen verhuurderij, waar een wit paard dat ook figureert als paard van Sinterklaas, op ons stond te wachten. De vraag was of ik zo make-uploos mogelijk wilde komen. Dus vanmorgen heb ik alleen wat créme op mijn gezicht gesmeerd. In de serre van de boerderij zat de visagiste al klaar met dozen vol make-up, ze vroeg mij hoe ik mij normaal opmaakte. Mascara, rouge en gloss, gaf ik als antwoord. Daar ging de kunstenares aan de slag. Heel secuur worden alle oneffenheden weg gewerkt, deze waren zeker aanwezig na mijn chocolade workshop van vorige week, dus dat was wel even nodig. Laagje voor laagje kreeg ik steeds meer het gevoel dat mijn gezicht vol geplamuurd werd. Even naar boven kijken en even naar beneden. Maar het resultaat mocht er zijn! Nadat mijn haar werd getoupeerd en was vast gespoten, voelde ik mij erg mooi. Bij Michael werd een laagje plamuur aangebracht en ik hoorde hem roepen dat zijn ogen gingen tranen omdat er een kwast in zijn ogen werd gestoken. 'Dat is om de blauwe vlekken onder je ogen weg te werken!' zei de visagiste. 'Je wallen dus!' riep ik. Daarna volgde nog een discussie over Michael zijn pet. De visagiste en Marjolein vonden Michael zijn haar zo mooi. Ze stelde hem de vraag of mensen hem wel eens vergeleken met Johnny Depp. ('Uhhh, niet wel eens, maar heel vaak', zei ik trots!) Ik gaf aan dat de pet wel echt bij Michael hoort en de fotograaf gaf toestemming. Eveneens werd de vraag gesteld of ik bang was voor paarden. Het zijn niet mijn favorieten beesten, maar bang nee. Michael klom als een echte prins op het paard en liep een oefen rondje. Ik kreeg wat aanwijzingen. Al snel werden er foto's gemaakt. Paard was zo mak als een lammetje (om in lente sferen te komen)! 'Jij bent niet bang' zei de fotograaf en binnen 10 minuten en na duizenden klikjes waren we al klaar. We waren sneller dan het stel voor ons, dit kwam doordat we ontspannen met het paard waren.


Na in onze zomerse outfits foto's buiten te hebben gemaakt kregen we binnen lekker een warm drankje en ontstond het gesprek waarvoor we natuurlijk eigenlijk waren gekomen. Namelijk het downdaten. Ik die hoger opgeleid is dan mijn 'man'. Hoe heeft dit invloed op een relatie? Hoe zou je het later zelf willen? Michael en ik gaven allebei antwoord op de vragen en kwamen al snel tot de conclusie die ik in mijn blog al had getrokken, namelijk dat het voor onze relatie géén invloed heeft. Vind ik het zonde dat Michael géén diploma's heeft? Natuurlijk. Hou ik daarom minder van hem? Natuurlijk niet! Is onze relatie daardoor niet gelijkwaardig? Nee zeker niet. Michael gaf aan dat ik uiteindelijk natuurlijk meer moet gaan verdienen dan hij. 'Dan word je huisman!' zei Marjolein. 'Dat vind ik helemaal niet erg' zei Michael. Hoezo is hij niet geemancipeerd? Verder stelde ze de vraag welke interesses we samen delen. Na even nadenken konden we er eigenlijk weinig bedenken. Michael gaf aan dat dat nou de relatie juist leuk maakt. De ander de ruimte geven voor zijn ding en daarin elkaar vrij laten. Geinteresseerd zijn in elkaars interesses. Zoals zorgen voor een stabiele basis, terwijl ik mijn studie kon afmaken. Zoals met mij mee gaan naar de fotoshoot en interview. In eens besefte ik hoe blij ik ben met Michael en hoeveel ik van hem hou. Hoe fijn we het samen hebben, hoeveel we voor elkaar over hebben en hoeveel we samen gegroeid zijn! Meer ga ik niet met jullie delen. Dat moet je allemaal maar zelf lezen in het artikel.

Vrijdag 27 april in de Koninginnedag editie van het blad VROUW de foto en het interview! Ik ben benieuwd...


Hierbij nogmaals het artikel 'downdaten':http://www.melanypels.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=212:downdaten&catid=6:algemeen&Itemid=5#comment-164

Lees 1300 keer
Getagged onder :

3 reacties

 • Loeski
  Loeski woensdag 18 juli 2012 09:55 Reactielink

  Hi Melany,
  Wat superleuk! En wat schrijf je leuk..haha :)
  Ben heel benieuwd! Het blad gaan we Natuurlijk wel kopen! :)

 • Ilonka
  Ilonka woensdag 18 juli 2012 09:55 Reactielink

  Wat leuk! Ik ben benieuwd!

 • Soesie
  Soesie woensdag 18 juli 2012 09:54 Reactielink

  Leuk leuk!

  Ben zeker nieuwsgierig!

  Xx

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.