Lieve Mex

Lieve Mex,

Ik bedenk mij dus net dat ik volgend jaar rond deze tijd je voor het eerst naar school ga brengen. Hoe dan!? Dan is mijn 'voor altijd de baby' een echte kleuter. Ik kan mij daar dus nog echt geen voorstelling van maken.

Nou heb ik dat wel vaker bij je, ik denk dat sommige dingen gewoon nog lekker langs je heen gaan. Maar elke keer als je ballonnen en verjaardags dingen voorbij ziet komen help je mij er aan herinneren dat je echt een Marshall brandweer auto wil voor je verjaardag. En oh ja, slingers en 'banonnnen'. Wat ben je een heerlijk kind. Grappig om te zien dat ook jij gewoon een heel eigen 'ik' hebt. Je lijkt niet op de broer en je zus in karakter maar bent vooral lekker jezelf.

Je bent een onwijs open kind, vrolijk en vriendelijk naar iedereen. Je praat tegen iedereen die je maar aankijkt of ze je nou verstaan of niet. Je bent sociaal, naar vreemde mensen, die zomaar in eens betrokken worden in je spel. Je speelt maar al te graag mee met je broer en zus hun vriendjes en kent ze allemaal bij naam. Bij Bzzzonder heb je ook echt vriendjes en daar vertel je graag over thuis. Over 'Pavi' en Guus. Maar ook over blote Gerrit de naaktslak die in de tuin van Bzzzonder woont.

Naast dat je sociaal bent kan je ook onwijs goed zelf spelen, zeker als je alleen thuis bent. Kleien is echt favoriet, samen met  alles wat wielen heeft. Tegenwoordig komen daar dinosaurussen bij. Je vond de skeletten in Naturalis ook super stoer.

Je weet goed wat je wil, maar er zit geen kwaad in je. Ook al ben je heel ondeugend. Je bent echt een relaxte kleine beer met heel veel humor. Wanneer jij niet lacht of gek doet ben je ziek en ook dat ben je weinig. Echt ziek. Je doorstaat dit altijd dapper. Jij bent er echt zo een die er wel komt en waar je je weinig druk over hoeft te maken.

Ik hou van je relaxte houding, van je lachen en je humor. Van je sociaal zijn en het bijna altijd naar je zin hebben. Wat wel fijn zou zijn is dat je straks als je drie bent besluit weer dingen te proeven met eten. Of uberhaupt te eten. Anders dan chocolade en snoep zou wel tof zijn. Oh en over dat jaartje is die luier ook niet meer om, dus misschien kunnen we in plaats van verstoppen onder de tafel om te poepen het eens op de wc proberen?

Nee hoor lieve Mex, dat komt helemaal goed.

Hele fijne verjaardag, geniet van de dino's, taart, ballonnen en wie weet wel die brandweer van Marshall.

Love you!

Mama

Lees 324 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.