Lanterfanten

1 Reactie On my mind

Ik ben heerlijk een weekje vrij. Ik noem het géén vakantie. Vakantie is voor mij ergens anders dan in mijn eigen tuin. Samen met mijn harige vriend, geniet ik van het niets doen. Heerlijk uitslapen, lanterfanten. Een beetje aanrommelen en lekker chillen in de tuin. Marley neemt mijn gemoedstoestand direct over. Ligt heerlijk in het zonnetje te rusten. We zijn allebei moe van het weekend oppassen op de kleine van mijn werk. Michael heeft géén vrij, hij vond het zonde van zijn dagen en heeft ze na het annuleren van onze vakantie terug gegeven aan zijn werkgever. Eigenlijk vind ik het niet zo erg, lekker alleen chillen en met niemand rekening te hoeven houden.

 

Toch was het even nodig. Ook al hebben we in mei al twee weken vrij gehad, is het even tijd voor bezinning. Even stilstaan bij vele teleurstellingen op het gebied van sollicitaties. Ik ben nu al een jaar bezig en heb nog géén uitzicht op een goed betaalde baan waar ik als pedagoog aan de slag kan. Nog steeds niet kunnen sparen, géén extra baan erbij kunnen vinden waar ik de zo vaak gevraagde ervaring kan opdoen. Hierdoor het uitstellen van onze kinderwens. Want ondanks dat ik drie dagen werk, ben ik wel moe. Mijn hoofd zit vol en ik ben onrustig.

Vandaag stond de zon ook even aan mijn kant. Nadat ik uit mijn bed werd geschreeuwd door de onopgevoede buurtkinderen, stond ik op om half 9. Ik bedacht mij eigenlijk dat ik hier in de buurt genoeg ervaring en werkzaamheden kan opdoen bij 'de ouders van tegenwoordig' met hun vrije opvoedingen en inconsequente dreigementen naar hun kinderen. 'Als je nu niet op houdt ga je naar bed!' (10 uur s'morgens) Lekker slim een straf maken van iets wat heel normaal is en dan in de avond de strijdt aangaan omdat ze niet willen slapen. Of: 'Als je niet stopt met je broer slaan dan mag je niet mee op vakantie!' Deze hoef ik niet uit te leggen toch? Werk zat zou je denken, misschien moet ik eens met een flyer langs de deuren gaan en ze vertellen dat ik tijdens mijn vrije uurtjes mij groen en geel erger aan de luidruchtige manier van opvoeden waar de hele buurt van kan mee genieten? Het is in mijn vrije week erg moeilijk om mijn pedagogische oren af te doen, dus ik lach er maar om en leg de kussens van de lounge set klaar. Stapel boekjes erbij en het verbaasd mij maar ik kan de omgevingsgeluiden aardig uitschakelen. Na twee uur lezen in de zon heb ik zware ogen en rode wangen. Ik installeer mij op de lounge bank en val in een diepe slaap, Marley ligt naast mij op de grond. Wanneer ik mijn ogen open zie ik dat de lucht donker is, géén zon meer te zien. Een typisch weerbeeld van deze zomer en ik steek de prachtige ochtend in mijn zak. Ik voel dat de rust langzaam naar binnen sluipt. Jammer dat het maar een week is, die is zo om. Nog ruim vier lanterfanten dagen te gaan waarin ik lekker ga ontspannen, gezellig afspreek met vriendinnen en hopelijk nog wat sollicitatiebrieven kan versturen. En dan is de zomer alweer bijna voorbij....

Lees 356 keer
Getagged onder :

1 Reactie

  • paulien
    paulien woensdag 18 juli 2012 08:27 Reactielink

    Geniet ervan, je hebt het verdiend. En ik kom donderdag lekker op je loungeset koffie drinken, zonder kinderen! liefs

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.