Keelpijn

Ik heb keelpijn, al sinds vorige week donderdag middag. We stapten in een trein die veranderde in een op hol geslagen achtbaan, af en toe stopt die, kan je even adem halen om al snel weer zijn snelheid te vinden. Ik heb keelpijn, dat komt niet door een virus. Ik heb keelpijn omdat ik vanaf donderdag rond loop met een grote brok in mijn keel die ik niet de ruimte wil geven.

Soms zit die heel hoog, soms zakt die weg, soms maakt die mij aan het hoesten en ik ben altijd blij als dit niet gebeurd terwijl ik in de supermarkt sta. Een plek waar ik liever niet ben, want de aanzicht van al die lege schappen geeft die brok alleen maar meer ruimte. De kindjes neem ik niet meer mee. Ik heb al mijn fantasie nodig om er een fatsoenlijke maaltijd vandaan te halen. Vanavond eten we Macaroni met biologische soepballen want het gehakt is al dagen niet aanwezig. Althans niet als ik klaar ben met werken.

Ik werk in een cruciaal beroep, ik coach het team die elke dag de kinderen opvangt van ouders die zo hard werken om de maatschappij draaiende te houden. Ik ben ook een coach die vind dat ik er moet zijn, elke dag. Om deze toppers te ondersteunen, kijken of ze de spanning aan kunnen, de flexibiliteit die ze zo laten zien. Maar ook of ze geen snot hebben en toch eigenwijs aanwezig zijn. Voor veel van ons is met een snottebel thuis blijven tegen onze natuur in. Nu moet het. Maar ik vind het ook fijn om het samen te dragen.

Michael heeft ook een cruciaal beroep, blijkt in de laatste aanpassing van de overheid. Hij faciliteert het thuis werken voor zijn collega's deze week en kwam maandag over verhit thuis omdat mensen als een kip zonder kop hun computers hebben mee gesjouwd zonder zijn aansturing en allen weer terug moesten komen. Deze week werkt hij dus ook op kantoor. Beide zijn we weg en zitten in die achtbaan sinds zondag.

We hebben de kinderen nog weinig gezien of kunnen uitleggen. Ze mochten allen dus naar de opvang (ouders werken in cruciale beroepen), maar de jongens hebben beide ook een snotneus (dat hebben ze de helft van het jaar). Daarnaast wil ik het niet, ik wil ze niet in een spookklas zetten met kindjes die ze niet kennen. Opa en Oma stonden weer klaar, hoe ontzettend dubbel omdat ze ook nog eens tegen de risicogroep aanzitten. Maar we weten het ook niet even anders op te lossen.

De afgelopen twee dagen is de keelpijn het ergste, ik zit op kantoor, mijn kindjes met snot bij opa en oma. We krijgen bericht van school om lespakketten op te halen, bij het vullen van de tassen slik ik hem weer weg en tevens de stekende hoofdpijn achter mijn ogen. Hoe de ***bliep*** moet ik ook nog thuis onderwijs gaan geven!? Ik doe nog een poging tot brood halen bij de supermarkt en kom thuis met muesli bollen (die niemand lust) en waldkornbroodjes (jakkes).

Ik ben iemand die vind dat je zelf sturing geeft aan de richting die je uitgaat, jij bepaald je koers en hebt invloed op je zijn. Als ik goed nadenk is een achtbaan dus niet de goede vergelijking nu, want dat pad is zichtbaar. Volgens mij zitten we op een schip op open zee met draaikolken. Ik heb geen invloed en dat is slopend.

Het hele jaar stond al op de planning, weekendje Maastricht met Michael in april, vakantie in mei. Het één na het ander wordt onzeker. Bah daar doe ik het echt niet goed op want ik leef altijd van het ene evenement naar het andere.

Michael en ik beginnen te kuchen, maar kunnen het nog negeren. De kuchjes zijn er vooral op onze stoffige kamer zeggen we heel hard tegen onszelf. Michael had ergens gelezen dat een Japanse onderzoeker heeft gezegd dat als je tien seconde je adem in kan houden zonder hoesten je niet verkouden bent ofwel Corona hebt. We nemen een hap lucht en na tien seconde liggen we in een deuk. Het lachen zet om in tranen en daar is die dan die brok die los komt. Zo dat is er ook weer uit, nu schouders eronder en gaan met die banaan. Vandaag een dagje vrij, althans als er niet weer hele grote maatregelen voor de deur staan. Tijd voor de kindjes en structuur. LETS DO THIS!

 

 

Lees 254 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.