JIJ

Reageer als eerste! Familie

"Je wordt gewoon al bijna 35" zeg ik tegen Michael. "Nee joh". Even is het stil en je hoort hem rekenen. Je bent niet zo erg als ik, je vindt ouder worden nog niet erg. 

Net als dat je je grijze haren al jaren accepteert en die vind ik je stiekem elk jaar alleen maar knapper maken. Net als de kleine rimpels in je ooghoeken en je lijf dat steeds zachter wordt. Ouder worden staat je goed en stiekem kijk ik vaak naar je en denk, 'die hoort dus bij mij'. Maar in de jaren wordt je ouder in karakter en dat maakt mij meer dan trots op ons. Als ouders, als partners, als geliefde. 

Wat was ik trots dat je na de geboorte Mex de stap eindelijk durfde te maken naar een onzekere toekomst maar wel met verder ontwikkelen. Mooi tijdstip ook om te gaan solliciteren in mijn kraamweek. Ik heb je nooit gepusht, wel dingen bespreekbaar gemaakt. Wat is die stap goed uitgepakt. Dat doet je zichtbaar wat, als mens, als vader. Zo merk je dat je in meer verder wil ontwikkelen, zoals een motor rijbewijs halen. Natuurlijk vind ik het reuze kwetsbaar het verkeer en jij als vader van drie jonge kinderen. Maar leven in "wat als.." past ons niet. Jouw past dit zo ie zo niet en ik ben al ruim 12 jaar bij jou dus mij ook niet.

Ik ben echt trots op jou, op ons. We doen het echt goed samen. Zitten allebei op een punt dat we op het werk ontwikkelen en groeien, beide volle bak werken. Jij 40 uur bij je baas en in de avond uren voor jezelf. Ik vier dagen bij Bzzzonder. Met drie kinderen is dit een hele operatie, maar die is geolied. Hoewel beide carrière maken meestal geen goede combi is met een druk gezin, doen we het wel, zonder pijn en moeite, maar het is keihard werken. Al zou ik nu best wel een weekje ergens in het zonnetje willen bij slapen. We geven elkaar ruimte, remmen elkaar af, ons gezin staat altijd op nummer één. Het is oprecht na ruim 12 jaar zo super fijn met je. Scheelt ook dat we ondanks dat we echt ontzettend verschillend zijn, onze prioriteiten hetzelfde zijn. Samenzijn, ons gezin en rust.

Deze week gingen we samen op gesprek op school, nadat ik een jaar geleden zo overrompeld was hebben we besloten deze gesprekken samen te doen. In het gesprek ben je kritisch en zie ik voor het eerst een leeuw als vader. Wauw, dacht ik. Dat is de vader van mijn kinderen. Ik voelde mij daarin nog sterker als ouder en vind ook echt dat wij samen als ouders volop in ontwikkeling zijn.


We doen het goed, dat vind ik echt. 

Happy nieuw levensjaar schat. Op naar een verbouwing en eindelijk meer ruimte in huis. Die verbouwing overleven we wel, toch? (haha) Gelukkig kennen we elkaar probeer je mij nu al te kalmeren omdat je weet wat komen gaat. Probeer ik in jouw flow te komen en dingen op mij af te laten komen (met pijn en moeite). Ik hou van jou. Ik hou van het feit dat je oneindig vertrouwen hebt in mij als moeder en vrouw. Ik hou van jou ondanks dat je nooit wat doet in het huishouden en je motor harder glimt dan de ramen in ons huis. Gek op jou als vader. Ik hou van de spiegel die je mij altijd voor houdt en de manier waarop je mij zelf laat inzien wanneer ik aan de rem moet trekken. Ik hou van de manier waarop je mij het ritme thuis laat bepalen en alleen ingrijpt als het echt nodig is. Ik hou van de manier waarop je mij volgt en stuurt zonder dat ik het door heb. Ik hou van het kleine jongetje in jou, die nog steeds grenzen opzoekt en ons daarin mee neemt als gezin. Grenzen die goed zijn om op te zoeken, zodat we ook buiten de paden durven te lopen. Dat kleine jongetje in jou loopt rond bij ons in huis, met rode lange haren en vuur in zijn lijf. Dat jongetje inspireert mij om te schrijven en elke dag dat hij ouder wordt zie ik meer en meer van jou. Hoe meer ik hem leer begrijpen, hoe meer ik van jou te weten kom.

Op naar een nieuw jaar vol met nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen die we samen aangaan!

 

Lees 311 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.