Jaaroverzicht

Jeminee, wat is dit jaar weer voorbij gevlogen. Wat is er veel gebeurd en veel om op terug te kijken. Heel veel hoogte punten maar zeker ook diepte punten. Waar gaan we beginnen?

Toen wij net vers het nieuwe jaar in gingen hadden we daar de echo, we kregen een jongetje. Toch denk ik de droom van elke vader en Opa was ook erg content. De maanden daarop volgend heeft Mila elke kinderziekte gekregen die je maar kan bedenken. Zesde, buikgriep, bijna longontsteking. Drie maanden lang ellende en een hangend hoopje op mijn steeds dikker wordende buik.

In februari krijg ik al zwanger te horen dat ik een vast contract krijg, dat gaat lekker op vakantie naar Winterberg waar een pak met sneeuw ligt waar je u tegen zegt. Daar ook reden voor een feestje want ik mag starten in de functie van pedagogisch expert.

Vanaf maart de grote verbouwing, want ja er moest ruimte gemaakt worden. Dakkapel erop, zolder verbouwen naar slaapkamer,grote kamer scheiden, verfen en inrichten. Niet goed voor je nesteldrang, zeker niet als je het gevoel hebt dat het allemaal niet snel genoeg gaat. Gelukkig ontzettend veel hulp gehad van schoon paps en mams.

In mei gaat een vriendinnetje verhuizen naar Parijs,we nemen afscheid en vieren haar promotie. Parijs, oefff! Na Je suis Charlie eerder dit jaar nog geen maand geleden bloederige aanslagen, de stad van de liefde krijgt zo een behoorlijk zwart randje. Toch gaan we begin volgend jaar een heerlijk weekend genieten, want dit jaar is ons duidelijk geworden hoe belangrijk het is om tijd te maken voor je liefde.

Dan eindelijk met verlof, heerlijk nog even alle aandacht voor een meisje die straks haar papa en mama moet gaan delen. Veel dagjes weg, naar de dierentuin, grote speeltuin, stukken wandelen, fietsen en lekker winkelen. Ennnn haar verjaardag vieren, want ons mevrouwtje word 2 jaar. Daarop volgend een ontzettende hittegolf van ruim anderhalve week. Rond de 38 weken en mega rond niet weten waar je het moet zoeken. Dagenlang in verkoelende badjes zitten om te voorkomen dat je mega vocht vast gaat houden. Dan de uitgerekende datum, de dag ervoor een poging tot strippen, helaas geen resultaat,baarmoeder staat nog veel te hoog. Wat uren later begint het dan toch. In een record van nog geen 7 uur worden we voor de tweede keer papa en mama van een blakend gezonde jongen. Meneer moest bijkomen van de turbo bevalling dus we gaan gelijk een goede nacht tegemoet en kunnen zes uur aan één stuk slapen. Dat is de laatste keer geweest in de afgelopen vijf maanden dat we zo'n stuk hebben kunnen slapen. :-P Morris heeft een pittige start, lijkt de wereld om hem heen maar niets te vinden. Wil niet drinken, wil niet slapen en huilt heel veel. Weken van ellende en onzekerheid gaan we in. We lopen van het kastje naar de muur, osteopaat, huilbaby expert, ziekehuis, consternatiebureau en huisarts. Op zoek naar een handleiding voor ons gestresste jochie. Ondertussen draai ik door slaap te kort en onzekerheid bijna door, de muren thuis komen op mij af en ik besluit toch geen vakantie te nemen na mijn verlof en ga eerder werken. We kiezen ervoor om Morris de weken ervoor dichtbij ons te houden, in de draagdoek/zak, in slaap wiegen en het lijkt hem iets meer rust te geven. Ik ga weer aan het werk en we komen in een ritme die ons allemaal goed doet. Langzaam maar zeker veranderd Morris in een blije baby die wereld iets meer voorspelbaar vindt en daarin ook durft te groeien en ontdekken.

Mila doet het geweldig, heeft even moeite met het feit dat haar moeder zich soms bij elkaar moet schrapen en een broertje die heel veel aandacht nodig heeft. Maar dat is eigenlijk heel erg logisch. Een vriendin, moeder van drie, zei mij toen ik ging werken en aangaf dat ik echt niets op de rit had nog, dat zij dit pas had bij een half jaar bij al haar kinderen. Morris is in het nieuwe jaar een half jaar en het klopt exact. Ok,hij slaapt nog steeds waardeloos, maar hij heeft een ritme. En wat is hij leuk en doet hij het goed. Wat is Mila een geweldige trotse zus die echt totaal niet onder de indruk meer is van zijn huilen en haar broertje ontzettend goed kan troosten. Ondertussen heeft ze ook nog eens haar speentjes mee gegeven aan de baby pietjes en is ze zindelijk geworden! Wat is ze een kleine wijsneus waarvan haar vocabulaire elke week groeit. Wat heeft ze een humor en is ze toch sociaal. Deze dagen kijk ik naar mijn gezin en spat ik bijna uit elkaar zo trots ben ik op ze allemaal. Hard werken dat was en is het wel, maar echt wat krijg je er veel voor terug.

Het is ook het jaar van aanslagen, oorlog, vluchtelingen, het jaar dat we uitgeschakeld worden met voetbal en vanavond hopelijk winnen met het WK handbal. Er is veel onrust in de wereld, soms vraag ik mijzelf af of ik mij er heel erg druk om ga maken of dat ik ervoor kies om te leven in mijn roze bubbel. Omdat ik het gevoel heb dat ik deze wereld niet kan veranderen kies ik voor het laatste. Genieten van de mooie momenten in het leven, blijkbaar zijn we echt nergens veilig meer, dus het kan ook zo voorbij zijn. Oorlog tegen religies die door de hele wereld verspreid zijn is bijna kansloos. Zelfs met de technieken die we nu hebben konden aanslagen zoals die in Parijs niet voorkomen worden. Dus wij gaan in januari op bezoek in het centrum van Parijs, eens zien hoe de wereld is voor mijn lieve vriendin. Even drie dagen bijtanken van vijf maanden slecht slapen. Tuurlijk argwanend bij elke dwalende Islamiet. (Niet rascistisch, wel logisch, hoeveel blanke mensen dragen bomvesten en blazen zichzelf op?)

We sluiten het jaar heel burgerlijk af, door onze slechte slaper kiezen we er dit jaar voor om onze kindjes in hun eigen bed te laten slapen. Dat betekent dat wij dus super burgerlijk met zijn twee op de bank zitten dit jaar. Ik vraag mij af of we twaalf uur uberhaupt gaan redden, haha!

Op naar 2016, hopelijk een jaar waarin onze zoon gaat uitvinden hoe hij langer dan vier uur achter elkaar kan slapen, naar meer energie zodat ik ook weer eens kan sporten en wat kan doen aan mijn ontzwangerde lijf. Een jaar met een nieuwe auto,hopelijk een heerlijke zomer vakantie en al het moois wat maar op ons pad mag komen. Fijne feestdagen en een mooi nieuw jaar gewenst!

Lees 792 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.