Ik

Michael by Michael
Reageer als eerste! Liefde

Gefeliciteerd schat, 33 jaar alweer. Waarschijnlijk lees je dit niet op je verjaardag, maar als je weer eens inspiratie op doet om wat te gaan schrijven. De verassing zal er niet minder op worden, dat ik, na al die jaren samen iets voor jou schrijf ;)

Waar te beginnen...
Als moeder van ons chaotische gezin, breng jij er toch wel structuur in. Jij weet precies wat iedereen nodig heeft. Jij had het over een geoliede machine, maar de belangrijkste schakel hierin ben jij. Oké, het gaat wellicht wat ver om te zeggen dat als jij er niet bent, het gezin niet draait. Maar we weten beide hoe het huis er aan toe is als jij een dagje weg bent geweest ;)
Ja schat, jij laat ons gezin draaien als een goed geoliede machine en het is voor mij vanzelfsprekend om oneindig veel vertrouwen in jou te hebben als moeder en vrouw.
Ik zeg te weinig hoe trots ik op je ben, in vele opzichten.

Weten wat de kinderen nodig hebben, voel je meestal feilloos aan. Wellicht komt dit door je werk, of in ieder geval de branche waar je in werkt, maar veelal komt dit door jou als persoon. Zoals ik net zei, voel je dat meestal feilloos aan, want de kinderen worden ook ouder. Dat wil zeggen, Mila een kleine diva puber, Morris nu naar school en Mex naar een andere kinderopvang. Schat, ik hou van je, maar je weet precies waar ik me aan erger bij jou. God en laat onze dochter nu precies die eigenschap van jou hebben overgenomen. Gelukkig erger jij je er zelf ook aan, als onze... ahum prinses het ergens weer niet mee eens is en haar %&$#^%# puberhoofd opzet richting ons. Dat zijn de momenten die je minder goed kan handelen.
Daarentegen bij Morris weet je precies wat hij nodig heeft, als hij een zware dag op school heeft gehad. Eigenlijk heeft hij dit altijd nodig, maar je hebt hier niet altijd tijd voor of zin in....constante liefde ;)
Ik denk dat Morris het liefst altijd bij jou op schoot wil zitten, geknuffeld worden door zijn moeder als hij het (in zijn ogen) zwaar heeft. Al kan hij aardig doordrammen en hij dan het liefst in-your-face/space wilt zijn. Daar is Morris ook goed in, je irritatiegrens opzoeken en er eens flink over heen gaan haha.
Gelukkig doet school veel met hem en zoals je al eerder zei op een veelal positieve manier. Al zijn energie kan ie kwijt op school en komt vaak uitgeput thuis. Wat een leergierig en knap ventje is het eigenlijk. Ik snap wel dat dit je lieveling is :D
Door veranderingen alom, kwam het beter uit om Mex mee te nemen naar bzzzonder. Wat heb jij je daar zorgen om gemaakt en je schuldig over gevoeld, Mex weghalen uit zijn vertrouwde (kinderopvang) omgeving en mee nemen naar je nieuwe vestiging in Amersfoort. Maar wat we beiden weten, is dat die kleine dikke boef makkelijk contact legt en nieuwe vriendjes maakt. Zo gezegd, zo gedaan en volgens mij heeft hij het hartstikke naar zijn zin. Zorgen waren helemaal niet nodig :)
Ik zeg te weinig hoe trots ik op je ben, in vele opzichten.

Even terugkomend op hoe het huis er aan toe is als jij een dagje weg bent geweest, deze maand ben je vaker van huis dan thuis. Je geeft aan dat het allemaal voor werk is, dat neem ik dan maar aan......
Maar wat vind je je werk leuk. Ik hoor vaak je verhalen aan, ook al vraag ik daar niet om, waaruit blijkt dat je wel echt op je plekje zit. Dat was eerst in Ede, nu in Amersfoort, maar nog wel steeds bij bzzzonder. Bij dit bedrijf is vanaf het begin af aan een mooie route voor je uitgestippeld welke je moeiteloos invult. Waar je nieuwe uitdagingen niet uit de weg ging die horen bij je rol als coach, ook al vond je niet alles even leuk.
Ik zeg te weinig hoe trots ik op je ben, in vele opzichten.

Ik hou van je, omdat jij mij altijd mijn ding laat doen, of dat nou motor rijden, achter de pc hangen, huishouden, handbal of wintersport is. Ik hou van je, omdat je er niet moeilijk over doet en me zelfs aan spoort deze dingen vaker te doen. Jij cijfert jezelf weg voor het geluk van ons gezin. Hebben wij het naar ons zin, dan ben jij ook gelukkig. Oké, op de momenten dat de kids er alles aan doen om ons (vooral jouw) leven zuur te maken krijg ik het vervolgens te verduren van jou...maar ik hou nog steeds van je schat.
Ik zeg te weinig hoe trots ik op je ben, in vele opzichten.

Lees 325 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.