Helemaal 'Heppie' !

2 reacties Liefde

Het kan door het weer komen of door het feit dat alles gewoon lekker gaat. Maar ik ben helemaal 'Heppie de Peppie' met ons leventje. Ons mooie huisje met mooie voor en achtertuin. Lieve Marley en een nieuwe family car voor ons huisje. Poeh, wat maakt het leven soms een sprongen!

Vorige week wilde ik een diepzinnige blog schrijven over 'zweverigheid'. Ja, ik kwam weer bij Paulien vandaan en zij had mij uitgenodigd om bij een vrouwen bijeenkomst te zijn over Heldinnen. Tot mijn spijt kon ik die zondag niet. Michael zei "Je bent toch uit die zwevende fase, dat deed je toch alleen vroeger?" Ik moest hard lachen. Hij refereert hier aan het jaar met mijn eerste liefde en het op je blote voeten dansend door het bos lopen om vier uur in de morgen. Mijn pogingen om te mediteren en het verdiepen in het Hindoeïsme. "Zwevende fase?" zeg ik. "Deze bijeenkomst is voor sterke onafhankelijke vrouwen!" zei de feministe in mij. "Zweverig dus..." concludeert Michael. Blijkt maar weer dat Michael nooit naar mijn verhalen tijdens mijn studie heeft geluisterd. Dit soort bijeenkomsten waren onderdeel van mijn beide studies. Zoals ik al eerder aangaf mis ik dit heel erg in mijn werkzaamheden bij het gezin. Zelf-reflecties, gesprekken over meer in het leven. Stiekem is mijn nuchtere wederhelft bang voor mijn zweverige kant. Een kant van mij die hij niet vaak ziet of kent.

Als ik met Paulien heb thee gedronken, niet de voorgenomen één kop, maar vele koppen thee, heb ik altijd weer inspiratie tot het schrijven van een blog. Paulien schrijft altijd mooie blogs, met prachtig geformuleerde zinnen. Over de 'ruggen' van schuurtjes waar zij langs loopt om haar reserve sleutel op te halen (hoe bedenk je het). Soms ontroeren haar blogs mij en soms zijn ze zo 'diepzinnig' dat ik ze eigenlijk niet begrijp. Na gezellig kletsen in het zonnetje en zes keer moeten aanhoren dat haar huis een 'zooitje' is, bedacht ik mij dat ik toch eigenlijk ook best diepzinnig kan zijn? Maar een blog is er niet van gekomen.

Op papier kan ik die diepzinnigheid niet verwoorden. Ben ik zweverig? In zekere zin wel. Vind het Hindoeïsme en Boedhisme heel mooi. Krijgen wat je toekomt, goed zijn en goed ontvangen. Alles gebeurt met een reden. Ik geloof in sterke vrouwen en in de heldinnen die strijden voor meer vrouwelijkheid in de wereld. Ik hou van nadenken over de zin van het leven. Ik hou van zelfreflectie en feedback krijgen. Ik hou van nieuwe dingen leren. Het leren van andere culturen en gewoontes.

Maar nu, na een dag uitrusten in de tuin kijkend naar mijn ontkiemende zaadjes in een potje, ben ik gewoon 'Heppie!' Ik word 'Heppie' van mijn mooie tuin, van samen lekker op ons bankje in de voortuin kletsen over de toekomst. Dromen over onze mooie kindjes die ooit door onze mooie tuin lopen. 'Heppie' van Michael die afgelopen weekend liet zien hoeveel liefde hij heeft wanneer de kleinste bij het oppassen zich lekker door hem laat kroelen op schoot. 'Heppie' van lieve vrienden om mij heen. 'Heppie' van al het moois wat nog gaat komen. Ben ik diepzinnig genoeg? If not? So be it.. Gewoon 'Heppie' zijn is voor nu even genoeg...

Kijk bij mijn Links voor de site van Paulien van den Burg.

Lees 672 keer
Getagged onder :

2 reacties

 • Hanie Uding
  Hanie Uding woensdag 18 juli 2012 09:24 Reactielink

  Hallo Melany

  Dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek en ik vind dat je alles mooi beschrijft. Bij dit stukje dacht ik diepzinnig? Natuurlijk !!!
  Als je al beseft dat je een happy day hebt van zoiets basaals als liefde, onkiemende zaadjes,goede vrienden om je heen en mooi weer, dan weet je toch eigenlijk goed waar het om draait in het leven.
  Nu ik je blog gevonden heb, zal ik je zeker blijven bezoeken.
  Ik vind het erg mooi dat je jouw gevoel wilt delen en zou zeggen "Ga vooral door".
  Groetjes Hannie

 • paulien
  paulien maandag 16 juli 2012 08:36 Reactielink

  Heppie zijn is een diepzinnige beleving, toch? You go girl.
  Knuffel van Paulien

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.