Goed jaar

Elk jaar rond de jaarwisseling blik ik terug op het afgelopen jaar. Vorig jaar kon ik dat niet opbrengen. We zaten in lockdown twee na een vreselijk jaar vol met onzekerheid. Gekke keuzes die we moesten volgen, maatregelen die invloed hadden op ons werk, privé en onze geliefden. We mochten de kerst niet vieren met onze families. Niet dat iemand daar gehoor aan gaf. Ik krijg kippenvel als ik deze zin typ. "We mochten geen kerst vieren met de mensen die belangrijk zijn..." Laat even tot je doordringen wat daar nu staat.

De zomer is voorbij, ik werd vorige week 35 jaar. Ik kijk alvast terug op afgelopen jaar. Zeker een jaar waarin mijn gezondheid het liet afweten en mijn lijf liet zien hoe sterk het was. We gingen 2020 uit met een dikke vette middelvinger. We werden op de foto gezet door Bente en met humor was dit het einde van iets wat de geschiedenis boeken in gaat. Het begin van 2021 was niet anders, behalve het feit dat in onze, vooral in mijn mindset de knop om ging. "We mogen niet..." werd "Wat kan wel.." Het onderste uit de kan halen, risico's nemen. Maar vooral leven met de mensen waar je van houdt. Liefde voorop.

Michael en ik namen onverhoopt een week vrij en gingen met onze leerplichtige kinderen die nog thuisonderwijs hadden een week naar Friesland. In een giga huis met jacuzzi en sauna. Iets wat wij echt nodig hadden na een gekke zomer waarin we geen risico's durfde te nemen en ook nog eens ieder andere weken vrij hadden. We hadden echt tijd voor de kinderen hun schoolwerk. De middag reden we naar spookstadjes in Friesland, kochten verse broodjes bij de bakker en de middag was het chillen. We vierde Pasen in Cadzand. Vierde thuis feest met the live streamers. We vierde het vrijgezellenfeestje van Esmee. Gingen Scandinavisch kamperen in een schoolweek met vrienden door slim te plannen rondom studiedagen. We zijn op vakantie geweest naar Italië, ons lievelings. Vlak na mijn operatie stond een nachtje weg naar Arnhem gepland, die was anders dan we bedacht hadden, maar ook zo fijn. Dit weekend hebben we voor het eerst weer een moeder dochters dagje in Scheveningen. We gaan volgende week mijn schoonmoeder haar verjaardag vieren in België. In november dans ik erop los met een lief vriendinnetje bij Susan en Freek in Ahoy.

Ik wil je niet de ogen uitsteken met hoe leuk mijn leven is. Hoe rijk ik eigenlijk ben. Ik wil je laten voelen dat ondanks dat dit jaar net zo gek en anders was als 2020, ik heb geleefd. Dat niets ons tegen heeft gehouden de dingen te doen die we leuk vinden. Ik heb mijn eigen pad bepaald. Eigen geluk gecreëerd. En weet je dat het eigenlijk alsnog een best pittig jaar is geweest? Op meer dan één vlak. Maar het was een goed jaar en hij is nog niet eens voorbij.

Welke keuzes je ook maakt, met respect voor een ander en je boosheid op een laag pitje. Jij bepaald het leven, hoe je omgaat met tegenslagen, hoe je omdenkt. Voor mij was corona dit jaar niet hetgeen wat mij heeft tegengehouden of in de weg heeft gezeten. Sterker nog, het was er en het was bijna normaal en amper op de voorgrond. Mijn hoofd en mijn lijf waren dit jaar de hoofdrolspelers, mijn hart de winnaar.

 

Lees 169 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.