Genieten van het leven...

Bijzonder om te zien. De moeder van de kindjes van mijn werk is afgelopen donderdag geopereerd na de dag ervoor compleet te zijn ingestort. Ze kwam thuis als een soort oer vrouw. Wilde niet in een rolstoel naar buiten gereden worden en heeft de echte 'zieke' mensen geholpen op de uitslaapzaal met drinken. Heeft haar bos bloemen afgestaan aan een oude vrouw. Poeh, dacht ik, realiseert ze zich wel dat zij ook echt ziek is? Misschien wel doodziek?

Vandaag blijkt dat ze dit zich wel degelijk realiseert. Vanmorgen was ze weg met de oudste, ze gingen boodschappen doen. Vervolgens komen ze na drie uur thuis met drie paar nieuwe schoenen voor moeders en zonder boodschappen. En ze had samen met S. (3 jaar) een terrasje gepakt. 'Voor hetzelfde geld krijg ik een kut zomer, kan ik beter nu maar vast gaan genieten!' Wauw, bijzonder dacht ik. Dit was voor het bobbeltje in haar borst een vrouw die met haar werk opstond en ging slapen. Met de telefoon aan haar oor vertrok en ook weer binnen kwam. Nu ze eigenlijk tot de uitslag van donderdag hoort thuis te werken, noemt ze dit stiekem 'spijbelen'. Maar ik geef haar groot gelijk.

Eigenlijk is het jammer dat wij vaak werken om te leven en niet leven voor het werk.
Pas gaan genieten als we vrij zijn, dan bedoel ik dus zonder familiaire verplichtingen. Dat we niet altijd gewoon doen waar we zin in hebben. Nou kosten de dingen waar ik gewoon zin in zou hebben veel geld, geld wat er niet is.

Van het weekend at ik samen met mijn Mama, zusje en Jorita bij ons in de tuin. Sterke vrouwen zijn bijzonder, strijdlustig, oer mensen. Mijn mama is ook een oervrouw, is super gelukkig met heel weinig. Geniet van haar leven. Mijn mama zei van het weekend,' je kan maar beter leven met de gedachte dat je zo maar in eens dood kan gaan, dan geniet je nog wat intenser.' Dit is wat de moeder van mijn lieve oppaskindjes nu ook doet. 'Al zegt de uitslag donderdag dat het mee valt, kan ik daarna mijzelf alsnog tegen een boom aan rijden'. Niets in het leven is zeker, dus laten we lekker genieten van het hier en nu!

Lees 826 keer
Getagged onder :

3 reacties

 • anna
  anna maandag 16 juli 2012 08:38 Reactielink

  Pff heftig mel! Sterkte de aankomende tijd!Maar geniet met de dag wordt ineens weer o zo duidelijk waar!!!

  liefs Anna (In Holland)

 • Melany
  Melany maandag 16 juli 2012 08:38 Reactielink

  Tja... En nu is zelfs de uitslag niet goed! Maandag zal ik even op papier zetten hoe de stand van zaken is. Best heftig allemaal!

 • paulien
  paulien maandag 16 juli 2012 08:37 Reactielink

  Mooi Mel, zo zie je maar, het leven kan je ineens op twee benen zetten. Ik heb precies hetzelfde ervaren bij het overlijden van een vriendinnetje en de vader van een goede vriendin, beide maakten dat je ineens je prioriteiten ziet verschuiven! Fijn weekend he, liefs Paulien

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.