Fuck it

1 Reactie Algemeen

Voor mij ligt het boek 'Fuck it' van John Parkin. Parkin is de zoon van een Aglicaanse priester. John beoefend en bestudeerd al meer dan twintig jaar Oosterse wijsheid. Na mijn schijt jaar in 2011 te hebben afgesloten, raadde lieve Anne mij aan dit boek aan te schaffen. Ik moet zeggen, ben op een kwart van het boek en voel mij al meer ontspannen dan in 2011.

 


2012 is pas negen dagen oud. In deze negen dagen heb ik al in het ziekenhuis gezeten met Michael, twee sollicitatie gesprekken gehad, tien brieven de deur uit gestuurd. Ik heb al drie verjaardagen gehad en één oma bezoekje. We hebben een logé in huis en ik ben naar een voorstelling geweest. Ik heb twee wijntjes op en heb stress omdat ik erachter kom dat de arbeidsvoorwaarden als gastouder nog beroerder zijn dan ik al dacht en heb nu géén recht op een uitkering! Mijn schouders zitten vast en mijn hoofd doet pijn. Dan te bedenken dat ik minder stress wilde hebben dit jaar en mij gewoon zou neer gaan leggen bij de dingen zoals ze zijn. Soms moet je het over je heen laten komen. Ik ga in deze negen dagen behoorlijk de kant op van 2011 en besluit dat het anders moet. Ik begin met lezen aan 'Fuck it!' , wie weet helpt het?!


Parkin omschrijft dat de woorden 'Fuck it' voor bevrijding zorgen. Daar moet je alleen wel vier stappen voor nemen. Allereerst moet je leren ontspannen. Ga met je focus naar je schouders, zijn ze aangespannen zo ja ontspan ze. Met dezelfde focus ga je terug naar je nek en kaak. Laat alles maar lekker hangen. In de trein op weg voor een sollicitatie doe ik deze oefeningen. John zegt dat je dit meerdere keren achter elkaar moet doen met je focus. Ik doe het en merk dat bij elk onderdeel alles wederom weer vast zit. De tweede stap is loslaten. Niet krampachtig willen vasthouden aan alles, iedereen gaat dood, niemand is onmisbaar. We hebben niet het eeuwige dus geniet van het hier en nu. Stap drie is acceptatie. Parkin verteld wat voor klein minuscuul onderdeel wij zijn, van ons land, van de wereld en het universum. Als je dat accepteert is al het 'zware' niet zo belangrijk meer. Hij omschrijft dit vanuit een perspectiefmachine. Dit is een raketvormige machine die je op je rug bind en je boven alles uit laat stijgen. Na grote rampen zoals 9/11, terroristische aanvallen in Londen of de Tsunami, stappen heel veel mensen in hun perspectiefmachine en bedenken zich dat we het helemaal zo zwaar nog niet hebben. De laatste stap is onpartijdig toekijken. Deze stap moet ik nog induiken.

John Parkin vind dat men in het leven al te veel moet en je door middel van 'Fuck it' zeggen een gelukkiger mens word. De grap is dat ik op 1 januari op mijn twitter typ: 'Vandaag zijn wij out of order! Sorry familie verplichtingen maar 2012 staat in het teken van eigen geluk creeren!' Dat is eigenlijk ook gewoon 'Fuck it' zeggen. Het voelde heerlijk, gewoon ziek mogen zijn. De auteur vind dat je tegen alles wat je 'pijn' doet 'FUCK IT' moet zeggen. Al is het omdat je géén zin hebt om op je vrije dag je woonkamer te poetsen, géén zin hebt in verplichtingen, gewoon een jaar iets wil over slaan. Gewoon doen! Dingen doen omdat je het altijd al zo doet of omdat het je verplicht word, kunnen je belemmeren. Dingen uit sleur en dingen die je ergeren moet je dus gewoon NIET doen.

Dus in 2012 doe ik lekker waar ik zin in heb en gaat alles om het creeren van mijn eigen geluk. Vind je mij egoistisch? FUCK IT! Ben ik hierdoor minder aardig? FUCK IT! Ik ben er klaar voor, 2012 HERE WE GO!

Lees 759 keer
Getagged onder :

1 Reactie

  • amy
    amy woensdag 18 juli 2012 09:39 Reactielink

    Zo is het maar net! Je kan het! :)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.