Dominantie en jaloezie

Wij hebben voor vijf dagen een logétje Dolce op bezoek. Voor Marley heel gezellig voor mij/ons wat minder. Voor mij bevestigt het maar weer dat twee honden samen niet zo gezellig zijn voor de baasjes. Ze hebben alleen maar oog voor elkaar en er word niet meer geknuffeld. Daarbij hebben wij vroeger thuis een zelfde combinatie gehad, een retriever met een terrier. Ik hou persoonlijk niet zo van kleine drukke hondjes. Daarbij zijn terriers hondjes die zichzelf echt de bom vinden. Ze overschatten zichzelf.


Zo vond Dolce het nodig om vanmorgen een kat aan te vallen die groter is dan zij zelf. Ja dan krijg je een klap naar je kop. Dolce is echt een diva, trippel trappelt over de straat en doet eigenlijk alleen waar zij zelf zin in heeft en dat is vooral niet op de stoep lopen en op de meest onmogelijke momenten oversteken. Samen kunnen ze heel leuk zijn, maar het spelen loopt altijd uit op wild gespring op en van de bank. Terwijl ik ze allebei al honderd keer heb gecorrigeerd. Marley gedraagt zich echt onuitstaanbaar en doet alles na wat Dolce doet. Als zij in eens oversteekt doet hij het ook, terwijl hij normaal gewoon op de stoep blijft. Hij blaft binnen en het aller ergste hij is stik jaloers en ruled het hele huis. Als wij Dolce aaien klimt hij op schoot en kijkt hij haar aan met een blik van 'Dit zijn MIJN baasjes!' Als ze op de bank bij ons wil liggen, gaat hij op haar liggen zodat ze niet weet hoe snel ze eraf moet. Als wij avondjes thuis zijn forceren wij deze jaloezie. Ik hou Dolce vast aan de ene kant en Michael Marley aan de andere kant. Dit gaat bij Marley met veel frustratie. Michael laat hem dan duidelijk weten dat wij niet gediend zijn van zijn jaloezie, wanneer wij beiden los laten laat Marley even duidelijk van zich horen en dat hij het er niet mee eens was.


Gelukkig is het maar vijf dagen, mijn huis is een puinhoop en dat geblaf en geren heb ik ook wel weer gehad! Maar goed ze zijn vriendjes daar doe je het maar voor...

Lees 940 keer
Getagged onder :

2 reacties

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.