Dag 2012!

Fiew, gelukkig de wereld is niet vergaan. Toch vroeg ik mij af, wat als ze het nou niet fout hebben? (Dan gaan we allemaal dooooood!?) Vandaag heb ik mijn agenda in de prullenbak gegooid. Ik zou pas vanmiddag vrij zijn. Maar zoals elk jaar ben ik helemaal op tegen de kerst. Einde van het jaar en laatste loodjes. Dus de hele week al beroerd aan het werk met als resultaat dat ik vannacht maar twee en een half uur heb geslapen door het gehoest en geproest. Lontje is op en de pagina's in mijn agenda ook. Tijd om terug te blikken op het jaar en te gaan ontspannen de aankomende dagen.

2012 begon erg onzeker. Want zonder werk heb je weinig zekerheid. Gelukkig kon ik tijdelijk invallen in Naarden in de hoop dat er toch iets voorbij kwam. Dat kwam het ook. Bij Kindergarden Zuidas in Amsterdam waren ze op zoek naar nieuwe leidsters die de nieuwe vestiging mee wilde helpen opbouwen. In februari startte ik samen met collega Marloes de peutergroep in een warm jong fris team die bruist van de energie. In het begin begonnen we met groepjes van nog geen zes kinderen en tegenwoordig zitten we op de dinsdag en de donderdag op veertien kids! Februari was ook de maand dat Prins Friso off piste ging skien en onder lawine terecht kwam en daar nog 'herstellende' (of niet) van is.

Wat kan een mens toch blij zijn met werk. Terwijl ons leven lekker begint te wennen aan zekerheid en een dubbel inkomen, sluimeren we het voorjaar in. Samen super gelukkig en de boel op de rit zorgt ervoor dat er van alles gaat kriebelen. Nog harder dan de jaren ervoor. In april word weer even duidelijk dat je eigenlijk nergens veilig bent. Twee sprinters knallen op elkaar, sprinters die ik ook op verschillende tijdstippen pak. Wederom zooitje bij de NS, een trend die ze het hele jaar met alle weertypen hoog houden. Wat een drama, daar heb ik op twitter echt al genoeg woorden aan vuil gemaakt!

Op Koninginnedag heerlijk genoten van echt prachtig weer en elkaar. De dag erop besloten dat we er klaar voor zijn om papa en mama te worden. Wat een spannende tijd ga je dan in zeg! In juni ons jaarlijkse weekendje weg, concert at sea. Dit jaar in een prachtig groot twaalf persoons VIP huisje. De ene dag prachtig weer, de andere ook maar in de middag regen. Heerlijk genoten van het 'thuiskomen' in Zeeland. Bij thuiskomst leuke blauwe enveloppen op de mat, drie jaar zorgtoeslag moesten worden terug betaald. Dag vakantie 2012 en dag twee maanden sparen. Auto moest weer door de APK, altijd fijn. Als klap op de vuurpijl ook nog eens dikke vette pech op de dag dat we vijf jaar samen waren. De één na de andere dip en dan ook nog eens in de eerste ronde eruit liggen bij het EK! Lieve schoon paps en mams nodigen ons uit om mee te gaan op vakantie naar Tjechie. Iets wat we met beide handen aangrijpen omdat we aardig wat hebben om van bij te komen. Een dag voor vertrek besluit Michael om nog even te gaan trainen wat eindigt op de eerste hulp met ingescheurde enkelbanden. Met rolstoel en krukken richting het prachtige Praag wat we zeker nog eens over moeten doen als het minder heet is en we (vooral Michael) beter te been zijn. Na bij het huis bij het Lipnomeer te zijn aangekomen slaat het prachtige zomerweer om in herfst, 18/19 graden en regen. Twee dagen eerder vertrekken we terug naar Nederland waar het boven de 25 graden is en genieten we toch nog even van een week rust en prachtig weer. Heerlijk genieten op een bootje met vrienden en een ski vakantie met zijn vieren plannen.

Na de zomer zie ik bij mijn vriendinnen dat je deze tijd in je handen mag knijpen met werk, bij de één na de ander worden contracten ingekort, niet verlengt of vroegtijdig gestopt. We moeten weer naar de stembus en door alle schreeuwende partijen die in voorgaande verkiezingsjaren niets waarmaakten koos ik dit jaar voor Partij voor de dieren. VVD en PVDA worden het grootste. Het eerste project X feest, een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje dat openbaar op facebook wordt geplaatst, eindigt in rellen. Sorry maar echt, wat een stelletje idioten met laag IQ zijn daar in hemelsnaam heen gegaan en schuiven alle schuld voor hun gedrag in de verkeerde schoenen. Het zijn waarschijnlijk dezelfde idioten die naar een voetbalwedstrijd gaan om te matten of een grensrechter dood te schoppen. Vooral nooit naar je eigen gedrag kijken en kijken naar welke consequenties dit geeft!

In september meld ik Michael dat ik dit jaar maar één kadotje voor mijn verjaardag wil en dat is een groeiend boontje in mijn buik. Op mijn verjaardag doe ik een test en komen we erachter dat Michael mij geen kadotje meer hoefde te geven. We zijn weer zwanger!!! We kiezen ervoor om niet veel mensen dit nieuws te vertellen en lopen acht weken samen met een heel bijzonder geheimpje. Week na week ben ik dankbaar dat het kindje nog steeds in mijn buik groeit. De eerste echo laat een klein boontje met knipperend hartje zien, verscholen in mijn baarmoeder. Drie weken later is dit boontje veranderd in een kindje met een neus, mond, armen en benen. Het regeer akkoord is afgehandeld en heel Nederland maakt zich zorgen om volgend jaar, waar ons op allerlei fronten geld word afgenomen. Er wordt voorgesteld om de hogere inkomens meer te belasten en dit zorgt voor veel onrust bij VVD aanhangers. Hoewel ik het echt terecht vind. Het heeft niets te maken met wie er harder werkt. Want iemand die op zijn kont orders zit te delegeren verdient in een maand wat ik in jaar verdien door hard te werken en kinderen af te leveren met goede normen en waarden. Het heeft puur te maken met de sector waarin je werkt, terwijl alle beroepssectoren EVEN belangrijk zijn!

De laatste maanden van 2012 gaan in. Obama wordt weer tot president van Amerika verkozen en terecht. Een grensrechter word doodgeschopt door puberende jongetjes die duidelijk rare normen en waarden zijn geleerd aangezien ouders erbij staan te kijken of zelfs mee doen. Een potvis spoelt aan en we hebben vier dagen nodig om te bedenken of het niet teveel geld kost om het dier weg te slepen richting de zee en laten het creperen. (Maar voor Friso die waarschijnlijk nooit meer wakker word leveren we wel al bijna een jaar ons belasting geld in!) Heb je ooit een walvis-soort zien lijden? Dan had je naar de beelden van de afgelopen week moeten kijken. Het dier zuchtte en had zelfs tranen. Niemand heeft het recht om een mens boven een dier te stellen. Een week voor de kerst besluit een geflipte jongen in Amerika het vuur te openen op kleuterklassen op een school in New Town.

Vandaag zou de wereld vergaan, er zijn mensen die idioot veel geld in bunkers en arken hebben gestoken terwijl we het volgend jaar zo hard nodig hebben. Een rumoerig jaar dat wat mij betreft lekker afgesloten mag worden en gelukkig met een groeiend kindje in mijn buik dat alles van 2012 goed maakt. Hoe zwaar het volgend jaar gaat worden weet niemand, maar eigenlijk verdwijnt dit als sneeuw voor de zon als ik kijk naar mijn groeiende buik en straks in de ogen van ons kleintje!

Fijne feestdagen allemaal, laten we genieten van het nu en nog niet te ver vooruit denken... Op naar een nieuw jaar! (Moet mij inhouden om te zeggen dat dit HET jaar word, we zien het wel...)

Lees 1003 keer
Getagged onder :

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.