Bejaarde vrouw

Als je mijn moeder vraagt wat voor meisje ik 'vroeger' was, zou ze zeggen; 'een heel normaal meisje'. Rustig, verstandig, zelfstandig, eerlijk, ernstig en gek op kleine kinderen. Mijn vader heeft mij al snel aangepraat dat ik net als hij heel veel slaap nodig heb en zo ging ik tot mijn veertiende elke avond om half negen naar bed.

Al snel zag ik dat leeftijdsgenootjes met hele andere dingen bezig waren dan ik. Strakke broeken en het dragen van strings. Verleidelijk met je haar spelen en je kont draaien voor aandacht van jongens. Wie heeft er dit weekend met de meeste jongens gezoend? Wie werd er wel gevraagd om te schuifelen? Schoolfeesten waarin ik altijd dacht dat ik er leuk uit zag eindigde in verdriet omdat ik nog een 'tent' droeg en géén string.

Toen ik veertien was mocht ik voor het eerst uit. Dat ging ik dus ook zeker doen aangezien anderen dit allang deden. Daar stond ik dan met twee vriendinnetjes in de stad om negen uur, géén mens te bekennen. Stiekem namen we in het theater café een sneeuwwitje waarna we het al snel voor gezien hielden.

Ik was géén meisje die laat naar bed ging, tot diep in de nacht ging stappen. Ik had en heb de kunst van het verleiden zeker niet onder de knie. Ik was een bleu meisje die het net zo leuk vond om met vriendinnen slaap feestjes te houden. Dat waren heel wat minder onzekerheden dan alle 'hippe' mensen onder ogen te komen.

Op mijn zestiende heb ik mijn eerste kus gehad een jaar later kreeg ik na mijn afstuderen mijn eerste vriendje. Ook daar werd er niet gestapt, gewoon gezellig thuis voor de buis op zaterdag en voor twaalf uur in bed. Nu kom ik ook uit een gezin wat stabiel en rustig is. Géén wilde feesten en ouders die nooit drinken. Tot mijn komst in Baarn. Op mijn achttiende had ik nog heel wat in te halen. De eerste keer dronken zijn, na drie keer dronken en eindigen op de wc had ik al snel bedacht dat ik nooit meer alcohol wilde drinken. Gevechten in kroegen, ruzie met opdringerige mannen die tegen je aan lopen te rijden. Geweigerd worden bij tenten waar je boven de éénentwintig jaar moet zijn.

Nu ben ik bijna vijfentwintig, woon sinds anderhalf jaar samen met Michael in een starterswoning. We hebben verplichtingen, een hypotheek en verzekeringen. We hebben een groene station wagen en een bruine labrador. Huiselijker kan bijna niet. In mijn dagelijks leven heb ik te maken met mensen tussen de twee en de tachtig jaar. Leeftijdsgenoten tussen de twintig en de dertig jaar. Maar jongens wat zit er een verschil tussen iemand van twintig nog aan het studeren en thuis wonend en ikzelf. Ik ben het toppunt van huiselijk, zit liever met vriendinnen in de tuin een rosétje te drinken, dan dat ik om half vijf thuis kom rollend uit de kroeg. En weet je hoe ze dat tegenwoordig noemen? Een bejaarde vrouw... Theetje dr bij en wroetend in de tuin.

Michael heeft zo af en toe een uitspatting. Zoals gister. Hij was vannacht half vier thuis, kwam om twaalf uur zijn bed uit en heeft de hele dag zuchtend en steunend op de bank gelegen. Zelf roept hij 'Ik word oud!' Tja... dan ben ik liever een bejaarde vrouw die op tijd op bed ligt en de volgende dag weer fris en fruitig van haar dag kan genieten, dan dat ik er een week van moet bijkomen. Een feestje is echt wel leuk en daar kan ik echt van genieten. Als het maar gaat om het gezelschap, goede gesprekken en niet om hoeveel alcohol promilage ik binnen heb gekregen. Zo spreekt hier de oude bejaarde vrouw in een jong lichaam.Wink

Lees 776 keer
Getagged onder :

2 reacties

 • Petraatje
  Petraatje maandag 16 juli 2012 08:46 Reactielink

  Ik ben het helemaal met je eens. Liever lekker een rosetje in de zon, dan tot laat in het holst van de nacht stappen en daar nog maanden van bij moeten komen. Misschien worden we ook oud, maar dat hoeft uiteraard aan de andere kant ook niet te betekenen dat we niet meer mogen stappen. Verwacht het alleen niet iedere week van ons, want dan zijn we gedurende de rest van de week niet meer zo gezellig!
  Tot snel wijffie!

 • Petra
  Petra maandag 16 juli 2012 08:45 Reactielink

  Mijn idee.... !

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.