Aftellen!

Onze vakantie van 2013 is ook weer voorbij. Dit was dan de laatste vakantie zonder klein meisje waar rekening mee moet worden gehouden. Dat is best wel gek om je te realiseren moet ik zeggen. Hoewel deze wintersport niet helemaal op het goede moment was, gaan we nu heerlijk aftellen tot mijn zwangerschapsverlof. Je gelooft het niet, maar ik hoef nog maar 13 weken te werken!

We zijn een ruime midweek naar het Oostenrijkse Ski circus Saalbach-Hinterglemm geweest. Als ik had geweten dat er buiten de wintersport zo weinig te doen zou zijn voor niet skiërs en boarders, had ik wel twee keer nagedacht. Hoewel Michael, Thu Thao en Martijn ervoor kozen om de eerste dag niet de piste op te gaan, moest ik mijzelf een halve week zien te vermaken. Van vorige wintersporten wist ik nog van de vele terrassen onder een afdaling en dat mijn moeder daar altijd heerlijk in het zonnetje zat te wachten tot wij beneden kwamen. In dit ski-gebied kiezen ze ervoor om de restaurants en cafés in het dorpje te vestigen. Dat betekent voor mij niet lekker kijken naar mijn lief die de berg af komt. Dat kon wel, maar dan moest ik zwanger en wel een piste opklimmen en daar soms bijna een uur wachten tot Michael zijn tocht had afgemaakt. Dat was voor één dag prima, zeker toen het zonnetje heerlijk scheen. Na het lekker lunchen pakte ik de gratis Ski-bus terug naar ons plaatsje Viehhofen. Heerlijk in de jacuzzi op ons park, die natuurlijk was uitgestorven. Dat was zeker geen straf, een hele jacuzzi voor mij alleen met uitzicht op een super mooi wit landschap. Na verrimpeld uit het watertonnetje te zijn geklommen maakte ik een heerlijke wandeling naar beneden en in de apres ski wachtte ik op Michael die een tocht van ruim drie uur had gemaakt van Saalbach naar Viehhofen.

De tweede dag gingen Michael en Martijn lange tochten maken en Toet was aan het lessen. Toen ik wederom met de ski bus naar Saalbach ging waren de mannen te ongeduldig om te lunchen en gingen na tien minuten wat drinken weer de berg op. Ik heb die dag ruim een uur in de bus gezeten (omdat ik ook nog eens de verkeerde had gepakt) voor tien minuten wat drinken in Saalbach. Die dag heb ik één van de twee boeken die ik mee had in een klap uitgelezen. Een uurtje op het balkon in het zonnetje, de rest heerlijk warm op de bank. Ik heb gekookt en we hebben spelletjes gedaan, voordat iedereen vermoeid weer onder de wol kroop.

De derde dag ben ik in de ochtend mee gegaan naar Hinterglemm, helaas kregen we die dag het weer waar we nou niet naar uitkeken, grijs, wind en sneeuw. Het was ook nog eens best koud. Martijn had spierpijn en zag de bergen van Hinterglemm niet zitten. Michael heeft een tocht gemaakt met de gondel en kwam met ijspegels uit zijn neus terug beneden en kon bijna niets zien op de berg. Met zijn allen weer in de bus naar Saalbach waar Toet aan het lessen was. Ik ging even winkelen, kadotje voor Michael gekocht en voor zijn ouders die op ons monster aan het passen zijn. Boodschapjes gedaan en toen nog even wat gedronken met de mannen en weer terug naar het huisje. Ik was bek af van de kou en de storm en was heerlijk even gaan tukken in ons prachtige appartement met super uitzicht over de bergen. Al snel werd ik wakker gebeld dat het weer apres ski tijd was, hup de berg weer af en met warme choco en bitterballen de dag nabespreken onder de warme heaters.

De laatste dag bleef Toet thuis, eigenlijk voor mij want ze had nog graag een dag willen skiën. We hebben rustig aan gedaan, heerlijk in het zonnetje op ons balkon gezeten. Rond een uurtje of één zijn we gaan lunchen met de mannen. Daarna heb ik aan Toet laten zien hoe weinig er te doen is als je niet gaat skien. Doordat het weer omsloeg snel een warm tentje ingedoken en aan de bar gewacht tot de mannen klaar waren. Die hielden het ook al snel voor gezien. Even wat foto's geschoten en de apres ski van Saalbach in. Spullen terug gebracht en de apres ski in van Viehhofen dicht bij ons appartement. Nog even uit eten (wat je overigens met vier personen elke avond voor 60 euro makkelijk kan!) in een herbergje met hysterische Tiroller muziek. Dat was het dan weer! De volgende ochtend om negen uur vertrekken en veertien uur later thuis aankomen doordat je de eerste vijf uur in de file staat maakt het geen fijne afsluiter. Maar het was wel fijn om even weg te zijn geweest! Ik ben echt uitgerust en klaar voor alles wat er de komende maanden op ons af gaat komen. Maar ik raad iedereen aan om zwanger niet te gaan wintersporten in een gebied dat gericht is op sporters en niet op kijkers...

Voor alle foto's: https://plus.google.com/photos/103616785226346472886/albums/5808820484529185569?authkey=CIXin_KG6J6xbg&banner=pwa

 

Lees 363 keer
Getagged onder :

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.