2 jaar Mex

Lieve Mex,

Je ligt nu lekker boven op bed te slapen. De wintertijd ging vandaag in, net als twee jaar geleden de eerste nacht dat je op de wereld kwam. Jij hebt een heel vast ritme, dus we moesten hard werken om je tot 12 uur wakker te houden. Je stond bijna te slapen.

'Mexie' onze hekkensluiter. Je bent echt een heerlijk kind. Twee jaar geleden ging ik met lichte weeën nog even het dorp in en stond ik te puffen in het gangpad van het Kruidvat. De hele week had ik al gerommel. Ik hoopte net als bij je broer en zus dat je op de uitgerekende datum ter wereld zou komen. Drie keer is scheepsrecht toch? Maar we zaten al op 40 en een dag. Dus dat ging niet meer lukken. De dag ervoor had ik controle bij de verloskundige die mij vertelde dat ik al 2 cm ontsluiting had dus dat het niet lang meer kon duren. 

Mijn zwangerschap was eigenlijk zoals bij je broer en zus prima. De eerste weken was het nog even spannend omdat je darmpje bij de 11 weken echo nog uit je buik zat. Maar twee weken later zag alles er goed uit en liet je overduidelijk zien dat je een jongetje was. Natuurlijk had ik net als de vorige zwangerschappen meerdere suikertesten. Ik maak grote babies. 

Toen ik thuis kwam ging ik weeën timen en kwamen ze om de twee minuten. Oef, dat ging harder dan ik dacht. Michael belde de verloskundige, ik wilde douchen, maar was nog nieuwsgieriger hoe ver ik al was. Hij bracht Morris weg en Mila was bij ons buurmeisje. De verloskundige was er heel snel, deed een meting en ik had 5 cm. Mwah, ik heb nog even, maar moest kiezen waar ik wilde bevallen. Ik wilde het echt een keer thuis proberen. Dus ik ging onder de douche. Na een half uurtje wist ik niet meer waar ik het zoeken moest, ondertussen was de kraamzorg net binnen. De jonge verloskundige sprak mij streng toe dat ik op mijn ademhaling moest letten anders zou ik gaan hyperventileren. 

Ik moest naar boven komen voor een volgende meting, 7 cm. Maar de persweeën kwamen op gang. De kraamzorg en verloskundige overlegde kort en besloten mijn vruchtzak door te prikken. 
Tijdens de volgende wee werd er geprikt en direct erna werd mij verteld dat ik mocht persen. Na drie persweeën kwam je ter wereld, 1,5 uur nadat ik begon met timen. Een beer van een jonge met ontzettend grote gebalde vuisten. Je zette het op een schreeuwen en we mochten gelijk een flesje proberen. Die had je binnen no time op. Dat was eigenlijk echt niet de bedoeling want we moesten rustig opbouwen. 

De eerste weken was je heel relaxed, je broer had het echt ontzettend zwaar. Dus toen jij het ook moeilijker kreeg, wist ik niet meer waar ik het zoeken moest. Ik was bang voor een pittig jaar zoals met je broer. De hormonen hielpen niet mee. Ik was echt even de weg kwijt. Alle zeilen werden bijgezet om ervoor te zorgen dat ik kon blijven staan. Weetje dat ik mij daar tot op de dag van vandaag nog steeds schuldig om voel? Het lag echt niet aan jou, jij was gewoon een klein mannetje die zijn weg in de wereld aan het zoeken was. Nadat je al heel klein twee nachtjes bij Esmee bent geweest en terug kwam en het daar super had gedaan. Wist ik het zeker, het lag aan mij. 

Als ik filmpjes terug kijk van jou eerste jaar was je een heel vriendelijk klein reusje, tuurlijk je kon ook goed van je laten horen. Maar je kon ook heel hard lachen. Je wilde toen al zo graag mee doen met je broer en zus. Dus dat frustreerde je. Nu deins je nergens voor terug. Je liep al op je eerste verjaardag, kroop met 6 maanden. Wat een klein strebertje ben je. Vooral op lichamelijk vlak. 

Nu ben je alweer twee, dat betekent dat we het boek babytijdperk afsluiten. Gek hoor! Geen dreumes meer maar een echte peuter. Sinds een paar weken begin je echt je best te doen met praten, dingen herhalen. Op lichamelijk vlak overtref je iedereen. Je loopt met gemak trappen, klimt op alles. Je bent stabiel, valt heel weinig. Nog voor je anderhalf was scheurde je met je loopfiets achter je broer en zus aan. Je fijne motoriek ontwikkeld nu ook, je speelt het liefst met de kleine lego van je grote broer. Auto's is echt favoriet, je bent een echte vent. Je kan feilloos YouTube aanzetten en filmpjes kiezen die jij leuk vind. Zo kunnen papa en mama vaak nog even wat langer slapen want je bent echt een vroege vogel.

Je bent een ontzettend relaxed mannetje en als je dat even niet bent pak je je fles en zoek je de rust op. Je slaapt goed, soms moet je wat verwerken en is het bij papa en mama in bed liggen het allerfijnst. Dat geeft niet dat hebben je broer en zus ook gedaan. Maar je bent ook echt een clown. Bij Bzzzonder kennen alle kindjes je bij naam, je zet daar vast de boel op stelten. Je broer en zus weten exact wat jij aangeeft als papa en mama het soms echt niet weten. Ze zijn gek met je. Je zus heb je voor je gewonnen, die doet alles voor je zodra ze maar 'Ila' hoort. Je broer houdt van je op zijn manier, die is vaak wat hardhandig, maar ook dat vind je niet erg en zoek je juist op als je wil stoeien.

Lieve Mex, jij bent het jongetje die ons gezin compleet hebt gemaakt. Zo anders ook weer dan je broer en zus, zo'n heerlijke aanvulling. Wij zijn alle vier ontzettend gek met je en houden heel veel van je. Gefeliciteerd! Je bent nu een grote peuter. Op naar een nieuw mooi jaar met jou. 

 

Liefs mama

Lees 338 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.